Bunkerbe hurcolták a gyerekeket, hogy megbüntessék őket

Infostart
2008. július 10. 09:30
Nemcsak a gyermekotthonban, hanem egy, annak közelében álló bunkerben is kínozták a bentlakókat Jersey szigetén - állítja több egykori gondozott. A II. világháborús épületet most kezdik vizsgálni a rendőrök.

Hat tanú állítja, hogy nem a Jersey szigetén álló Haut de la Garenne nevű gyermekotthonban bántalmazták őket, hanem egy, annak közelében álló II. világháborús bunkerben.

A szakértők már hónapok óta vizsgálódnak a területen, az épület átkutatása során titkos cellákat derítettek fel, több mint 50 fogat, megégett emberi csontokat, béklyókat, vérfoltos textíliákat találtak, de a pincében rábukkantak egy betonkádra is.

Most, hogy új információkhoz jutottak, megkezdték a gyermekotthontól keletre fekvő bunker átkutatását.

Új tanúink arról számoltak be, hogy súlyos szexuális bűncselekményekre került sor a bunkerben. Hat különböző ember mesélt el hat különböző esetet - mondta a nyomozást vezető Lenny Harper.

A nyomozó hozzátette: a bunkernek több bejárata is van, így az otthon működése idején könnyen megközelíthető lehetett.

A Haut de la Garenne-i Nagy-Britannia legnagyobb gyermekbántalmazási ügye. A hatóságok azt gyanítják, hogy több mint száz embert bántalmaztak vagy öltek az 1867-ben épült, és a nyolcvanas évek végén bezárt nevelőintézet falai között.