A bennünk rejlő szadomazochista

Infostart
2008. július 10. 09:38
Minden hetedik férfi és tizedik nő kipróbálta már a szadomazo szexet Nagy-Britanniában, pedig a szigetországban tilos akár szeretkezés közben is sérüléseket okozni egy másik embernek.

Az olyan erotikus játékok, mint a másik elfenekelése, csiklandozása, harapdálás és megkötözése mind a szado-mazochizmusból ered, amelyről a 18. század óta jelennek meg könyvek.

Jó néhány híres ember halálát okozta szadomazo játék; így veszette életét 1994-ben Stephen Milligan konzervatív parlamenti képviselő, aki csak egy női harisnyát viselt, amikor holtan találták - egy bizarr, magányosan végzett szexuális aktus következtében fulladt meg.

Az INXS legendás énekesének, Michael Hutchence-nek is fulladás okozta a halálát; állítólag szerette, ha szeretkezés közben fojtogatják, a családja azonban azóta is tagadja, hogy ez a bizarr szokás vetett volna véget az életének.

A brit szadomazo közösségnek saját honlapjai vannak, a híveiből toborzódott Unfettered pedig oktatási célú workshopokat, valamint "a züllés napját" is megrendezi minden évben, Londonban.

A Sun újságírójának büszkén mutatta be háromszintes paddingtoni szadomazo birodalmát az 1980-as évek elején a híres Lindi St Claire - művésznevén Miss Whiplash (magyarul: nyakcsigolya sérülés).

Végigvezette az azóta elhunyt Keith Devest egész birodalmán, megmutatva neki egymás után az összes bizarr szobát. Amikor a riporter már éppen távozott volna, Miss Whiplash-nak eszébe jutott, hogy valami fontosat elfelejtett neki megmutatni.

Kinyitott egy szekrényt - egy idős, felpeckelt szájú, pucér, keresztre feszített férfi volt benne. "Nyugi, bíró, csak körbevezetem ezt a kedves úriembert a Suntól" - vetette oda neki a domina, majd rácsapta az ajtót a hamuszürke arcú öregre.

"Tényleg muszáj volt megmondani neki, hogy újságíró vagyok?" - kérdezte a döbbent riporter, mire a domina megnyugtatta: ez is a kínzás része.