Még az év vége előtt megkezdődhet az amstetteni rém pere?

Infostart
2008. július 9. 13:50
Osztrák ügyészek remélik, hogy a lányát 24 évig fogva tartó Josef Fritzl ellen néhány hónapon belül hivatalosan is vádat emelhetnek. Heteken belül megkezdődhet Elisabeth kikérdezései is a hetedik, elhunyt gyerekéről.

Orvosai fogják meghatározni, mikor lehet kikérdezni Elisabeth Fritzlt, akit apja 24 éven keresztül tartott fogva a házuk pincéjében kialakított cellában. Ügyészek valószínűleg a hónap végén tehetnek fel kérdéseket a 42 éves nőnek, aki hét gyereket szült saját apjától.

A gyerekek közül Fritzl hármat felhozott a cellából, és normális körülmények között nevelte feleségével, míg a másik hármat Elisabethnél hagyta a pincében. A hetedik baba, aki 1997-ben született, néhány nappal világra jötte után meghalt. Fritzl állítólag elégette a csecsemő holttestét - hogy valóban így történt-e, arról Elisabethet is ki kell kérdezniük az ügyészeknek.

A 72 éves mérnököt akár gyilkossággal is vádolhatják, ha kiderül, hogy köze volt a csecsemő halálához. Fritzl egyébként a nyomozóknak már bevallotta, hogy valóban ő a hét gyerek apja.

Elisabethet egy bíró fogja kikérdezni egy meg nem nevezett helyen, ahonnan a nő válaszait videón keresztül követhetik az ügyvédek. A nőnek nem kell találkozni apjával, ha nem akarja.

Az osztrák ügyészek remélik, hogy az "amstetteni rém" pere még az év vége előtt megkezdődhet.