Belehalhat a nevetésbe

Infostart
2008. július 9. 21:00
A legtöbb édesanya azt szeretné, hogy gyereke élete tele legyen nevetéssel - ám Lucy Hoggan ha meghallja kisfia nevetését, összeszorul a gyomra. Kisfiánál ugyanis a nevetés epilepsziás rohamot jelent, amibe akár bele is halhat.

Az angol nő kisfia az epilepszia különleges fajtájától szenved, ami nevetőrohamokat okoz a gyereknél. A 38 éves egyedülálló anya elmondta: nagyon ijesztő, mert úgy hangzik, mintha nevetne a fiú, ám szeme tele van félelemmel és pánikkal.

Naponta legalább tízszer fordul elő az epilepsziás nevetőroham, amit egy jóindulatú agydaganat okoz a hároméves kisfiúnál. Kezdetben nem tudták diagnosztizálni a betegséget, amiről azt hitték, hogy viselkedési probléma.

Cadellra ugyanis a legváratlanabb pillanatokban tör rá a roham. Az egyik percben még teljesen nyugodt, a következőben már görcsbe rándul a rohamtól.

Az orvosok csak idén januárban diagnosztizálták a jóindulatú tumort a fiú agyának hipotalamusz részében, ami az ember érzelmeit és hormonjait szabályozza.

A doktorok figyelmeztették az anyát: egyszer majd el kell távolítani a jóindulatú daganatot, mert ha a netevőrohamok túl sokáig tartanak, a gyerek bele is halhat.