Rács mögé dugták a vakmerő szélhámosnőt

Infostart
2008. július 8. 20:45
Személyi igazolványokat és bankkártyákat lopott, majd a lehívott pénzt luxuscikkekre költötte egy ausztrál szélhámos. A nő 96 vádpontban ismerte be bűnösségét a bíróság előtt.

Öt hónap alatt tizenöt nő személyiségét öltötte magára egy ausztrál szélhámos, és 22,5 millió forintnak megfelelő összeget hívott le áldozatainak bankszámlájáról még 2006-ban.

A harmincéves Jody Harris el is költötte a pénzt, csupa luxuscikket vásárolt belőle: Louis Vuitton-ruhákat, repülőjegyeket, drága napszemüvegeket vásárolt, és jókat evett elegáns éttermekben.

A nő azt állítja, az öt hónap alatt végig drogok hatása alatt állt, és nem is emlékszik mindenre, amit elkövetett.

"Lehet, hogy én tettem. Rengeteg speedet, amfetaminokat és kristályt használtam akkoriban, nem voltam túl jó lelkiállapotban" - magyarázkodott a bíróság előtt a szélhámos.

Jody Harrist négy évi börtönre ítélték, ügyét legkorábban 2010-ben tárgyalhatja újra a bíróság. Mielőtt sikerült elkapni, a nő Ausztrália egyik legkeresettebb szélhámosa volt.

Rendszeresen csőbe húzta a nyomozókat, és évekig sikerült megmenekülnie előlük; néha rendőrnek, néha üzletasszonynak adta ki magát, de volt, hogy azt állította, egy ismert gengszter unokahúga.

A rendőrség 2006-ban, Sydney-ben kapta el: lakásán sok parókát, jelmezt, egy rendőregyenruhát és több mint száz, hamis személyi igazolvánt találtak. Akkoriban jegyes volt, és egy nyomozótól várt gyermeket.