Miért érdekel valakit a szex egy polippal?

Infostart
2008. július 5. 09:01
Nem tartja többnek magát egy állatnál az a férfi, aki gyermek- és állatpornó képekből és videókból készített gyűjteményt. Olyan felvétele is van, amelyen ember közösül egy polippal.

A 48 éves ausztrál Rodney Scott McLagan undorító gyűjtemény 31 ezer fotóból és videóból állt, amelyek mindegyike büntetendő cselekményt rögzít: nemi aktust gyerekekkel és állatokkal - kutyákkal, pónikkal, kígyókkal, tigrisekkel, valamint egy polippal.

A számítógépes rendszergazdaként dolgozó férfi gyűjteményét január 6-án, egy házkutatás során foglalta le a rendőrség, s azóta a per is megkezdődött. McLagan bűnösnek vallotta magát a hobarti bíróságon gyermekek kizsákmányolását és bestiális tetteket ábrázoló anyagok birtoklásában.

A pornóképeken mindkét nembeli gyerekek szerepelnek, életkoruk 5 és 15 év közötti. Ennek ellenére a férfi ügyvédje azt állítja: a magányos McLagant, akinek se felesége, se gyereke, nem különösebben érdekli a gyermekpornográfia, és a letöltött anyagoknak csak az ötödét nézte meg.

Az ügyvéd szerint védence elsősorban állatpornót keresett az interneten, a gyerekeket ábrázoló képeket csak "mellekésen" töltötte le, ha már rájuk talált. A szodómia érdekelte igazán, ennek azonban a személyiségzavar az oka, amiben szenved - tette hozzá David Barclay ügyfele védelmében.

E személyiségzavar miatt annyira alacsony az önértékelése, hogy magát is csak "valamiféle állatnak" tartja - ezért követte el a bűncselekményt - hangoztatta az ügyvéd.

Az ítéletet július 717-én hozza meg a bíróság, McLagan óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.