"Madeleine halott"

Infostart
2008. július 5. 14:30
A nyomozás korábbi vezetője biztos abban, hogy a tavaly májusban Portugáliában eltűnt Madeleine McCann már nincs életben, és legfeljebb a holttestét találhatják meg. A tiszt azután nyilatkozott, hogy leszerelt a rendőrségtől.

A 48 éves Goncalo Amaral öt hónapon keresztül vezette a Praia da Luz-ban eltűnt Madeleine McCann utáni nyomozást, és azt követően váltották le, hogy élesen bírálta a brit rendőröket. A tiszt úgy vélte, hogy a brit nyomozókat túlságosan befolyásolta a McCann-szülők véleménye és az általuk indított sajtókampány.

A rendőrtiszt 28 éves szolgálat után hétfőn adta le szolgálati fegyverét és jelvényét. Azt ígéri, hogy amint jogilag lehetségessé válik, kiadja az esetről írt könyvét, amelyről nem nehéz megjósolni: bestseller lesz. A portugál főügyész korábban úgy nyilatkozott, hogy az üggyel kapcsolatos adatok titkosítását már júliusban feloldhatják.

Leszerelése után Goncalo Amaral már szabadon nyilatkozhatott az üggyel kapcsolatos véleményéről. Ezt kihasználva kijelentette: biztos benne, hogy a kislány meghalt, és legfeljebb a holttestét találhatják majd meg.

A portugál sajtó kedden arról adott hírt, hogy a rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást az ügyben, és csak akkor veszik ismét elő az esetet, ha új információ kerül a birtokukba.