Rossz példát mutatnak a tilos helyen parkoló sztárok

Infostart
2008. július 4. 20:00
Bár az angol bajnokságban szereplő futballisták vagyonokat keresnek, amikor luxusautójukkal tilos helyen parkolnak, többségüknek eszük ágában sincs kifizetni a büntetést.

Több tízezer fontot keresnek hetente az angol bajnokság sztárjai, ám az 50-70 fontos parkolási bírságot mégsem akarják befizetni.

A Manchester United klasszisai közül már többször lehetett látni Cristiano Ronaldo és Rio Ferdinand autóját tilos helyen parkolni, míg legutóbb Wayne Rooney hagyta a Bentley-jét 40 percig egy elegáns ruhaüzlet előtt az úton, majd mikor a parkolóőr megpróbálta megbüntetni, az angol válogatott csatár vitatkozni kezdett vele, végül elhajtott.

Ezen a héten a Manchester City játékosát, Micah Richardsot büntették meg hetven fontra súlyos közlekedési kihágás miatt, de a labdarúgó egy mozdulattal levette a szélvédőre helyezett papírt, és kidobta azt. A válogatott focista egy szórakozóhely előtt hagyta autóját, miközben néhány méterre egy parkolóba is beállhatott volna.

A manchesteri önkormányzat mindent megtesz, hogy fellépjen a tilos helyen parkolás, a járda vagy a buszmegálló eltorlaszolása ellen, és a büntetések alól a futballisták sem jelenthetnek kivételt. Gyakran előfordul, hogy egy tilos helyen parkoló autó komoly káoszt okoz a manchesteri belváros közlekedésében.

Az önkormányzat levelet fog írni a manchesteri futballkluboknak, hogy figyelmeztessék a játékosokat kötelezettségeikre, emellett felhívták a figyelmet arra is, hogy a labdarúgók rossz példát mutatnak a fiataloknak.