Lányt szült a világ első terhes férfija

Infostart
2008. július 4. 07:10
Egészséges lánynak adott életet a transzszexuális férfi, Thomas Beatie. A gyermek vasárnap született, de a hírt eddig biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.

A világ első várandós férfija császármetszéssel adott életet a gyermeknek egy oregoni kórházban. A szülés során semmilyen probléma nem adódott, a boldog "apa" és az újszülött is jól vannak - közölte az intézmény egy munkatársa.

A kórházban szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a 34 éves férfi a többi várandós nőtől elkülönítve, egy másik osztályon szült, és eddig csak a szűk család nézhette meg a gyermeket.

Thomas Beatie és felesége, Nancy csütörtökön már haza is vihették az újszülöttet, akinek neve egyelőre nem ismert. A transzszexuális férfi abban bízik, hogy hamarosan egy félmillió fontos szerződést köthet a csecsemő első képeinek jogáról valamelyik lappal.

A transzszexuális Thomas Beatie, aki Tracy Langondino néven, nőként született, később részlegesen férfivá operáltatta magát, majd házasságot kötött a nála tíz évvel idősebb Nancyvel.

A férfi mesterséges megtermékenyítésének köszönhetően esett teherbe. Átoperálása óta rendszeresen kapott tesztoszteront, azaz férfi nemi hormont, két éve azonban ezt szüneteltette, így a terhesség idejére hormonszintje normálissá vált.

Thomas Beatie egy interjúban korábban azt mondta: újabb gyermeket terveznek feleségével.