Rabszolgaként tartotta őket az arab család

Infostart
2008. július 3. 21:45
Tizenhét nőt mentettek ki a rendőrök egy brüsszeli luxusszállodából. Állítólag rabszolgaként tartotta őket egy arab arisztokrata család.

A rendőrök Belgium fővárosának egyik legelegánsabb szállodájában bukkantak a nőkre, egy olyan helyen, ahol politikusok, neves közéleti személyiségek szoktak megszállni.

A nők a többi mellett Indiából, Egyiptomból, Törökországból és Irakból származtak, a hírek szerint az Egyesült Arab Emirátusok egyik királyi családja tartotta őket fogva, csaknem nyolc hónapja.

A rendőrség a nők megtalálása óta a család több tagját is kihallgatta már, erről azonban a nyomozásra való tekintettel nem adtak információkat.

A nőket arra kényszerítették, hogy a nap 24 órájában a család rendelkezésére álljanak, elvették az útleveleiket és a hírek szerint még azt sem engedték meg nekik, hogy elhagyják a szállodát, ahol a család lakott.

A nők a kiszivárgott hírek szerint nem panaszkodhattak, de még kérdéseket sem tehettek fel a család tagjainak. Állítólag négy lány megpróbált megszökni, hármat azonban a család biztonsági emberei elfogtak. A negyediknek azonban sikerült elérnie a rendőrségre.