Megkötözték, megszurkálták a diákokat, majd rájuk gyújtották a lakást

Infostart
2008. július 3. 18:13
Két tehetséges francia diák összeszurkált, megkötözött, elszenesedett holttestére bukkantak a rendőrök egy kiégett londoni lakásban. A fiatal férfiak a londoni Imperial College-ban tanultak cserediákként.

Július végén utazott volna haza három hónapos szakmai gyakorlatáról a két tehetséges francia diák, Laurent Bonomo és barátja, Gabriel Ferez; a fiatalok holttestére vasárnap éjjel találtak rá a rendőrök egy kiégett délkelet-londoni lakásban.

A nyomozókat is megdöbbentette, micsoda kegyetlenséggel végeztek a két fiúval. "Egész pályafutásom alatt nem láttam ilyen iszonyú sebeket" - mondta Mick Duthie főnyomozó, hozzátéve: nemcsak őt, hanem kollégáit is nagyon megviselte a tetemek látványa.

A két 23 éves fiatalember - akiket haláluk előtt megkötöztek, majd 250-szer fejen, nyakon és mellkason szúrtak - holtteste azután került elő, hogy a tűzoltókat lakástűzhöz hívták a Sterling Gardenshez vasárnap késő este. A szemtanúk szerint gyújtogatás történt, robbanás is volt.

A rendőrök még nem tudják, ki lehet a felelős a gyilkosságokért, ám tanúk arról számoltak be, hogy azidőtájt, amikor a lángok felcsaptak a lakásban, az épületből egy fehér bőrű fiatal férfit láttak elrohanni. A nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a két, a londoni Imperial College-ben tanuló fiút megkínozták, mielőtt megölték.

Laurent Bonomo és Gabriel Ferez a legrangosabb francia műszaki iskola, az École Polytechnique egyik tagintézményében végzett kitűnő eredménnyel. Az intézmény szóvivője közölte: a diákok generációjuk legragyogóbb elméi közé tartoztak.

A két fiú kevesebb mint 24 órával azután halt meg, hogy a brit fővárosban halálra késelték az egyik tévésorozat, az EastEnders egyik szereplőjének 16 éves öccsét. Ben Kinsella az elmúlt hetekben Londonban tomboló erőszak tizenhetedik áldozata volt.