Lerúgták a buszról, mert nem tetszett neki a káromkodás

Infostart
2008. július 3. 19:45
Újabb ártatlan ember halhat meg egy apróság miatt: Stanley Dixont azért lökték le a buszról fiatalok, mert arra kérte őket, hogy a barátnője jelenlétében ne káromkodjanak.

Stan Dixonnak csupán annyi volt a bűne, hogy megkérte a vele egy buszon utazó, hangosan káromkodó fiatalokat, ne használjanak csúnya szavakat a barátnője jelenlétében.

A trágárkodók azonban rossz néven vették a hatvanéves férfi megjegyzéseit, és még nagyobb hanggal voltak, ráadásul fenyegetőzni kezdtek, így Dixonék úgy döntöttek, előbb leszállnak a buszról, mint tervezték.

Ahogy a busz sofőrje kinyitotta az ajtót, az egyik fiatal nagyot lökött a leszállásra váró férfin, aki fejjel előre a megállóba zuhant és súlyos koponyasérüléseket szenvedett. Jelenleg kórházban ápolják, válságos az állapota.

A rendőrség egyelőre nem tudja, ki taszíthatta meg Stan Dixont a busz ajtajában. A szóvivő arra kérte a közelben lakókat és az utastársakat, hogy jelentkezzenek a kapitányságon.

Egyre több olyan esetről adnak hírt a brit lapok, amikor embereket apróságok miatt támadnak meg garázda fiatalok. Nemrégiben egy szupermarketben ütött le egy ártatlan férfit egy vásárló; az áldozat a padlóra zuhant, később pedig belehalt koponyasérüléseibe.