Saját gyermekeit pereli a vagyonért

Infostart
2008. július 2. 10:30
Saját gyermekeit pereli egy özvegy nő Nagy-Britanniában. Az asszony férje nem hagyott végrendeletet, így vagyona legnagyobb részét kislánya és kisfia örökli; anyjuk tőlük szeretné megszerezni a pénzt.

Pert indított egyéves fia és hároméves lánya ellen egy brit nő; Taryn Butler abban bízik, hogy neki ítélik a tavaly elhunyt milliomos férje vagyona fölötti felügyeletet.

Mark Butler szeptemberben vesztette el a rák ellen folytatott, hosszú küzdelmét. A férfi végrendeletet nem hagyott hátra, így 2,2 millió fontos (több mint 655 millió forintos) vagyonának legnagyobb része a törvények értelmében két gyermekét illeti.

Az özvegynek a hagyatékból csupán 37,8 millió forintnak megfelelő összeg és néhány személyes tárgy jár, ám a nő ebbe nem nyugszik bele: bírósághoz fordult, mert úgy érzi, ez a pénz nem elég ahhoz, hogy megéljen.

Taryn Butler nemcsak saját gyermekeit, hanem unokatestvérét, Nicola Pritchardot, a néhai férj vagyonának egyik felügyelőjét is pereli a vagyonért. Pritchard ugyanakkor átérzi rokona helyzetét, megérti, hogy nehéz a gyásszal és a törvénnyel is szembeszállni.