Nem mese: Repülő autók márpedig lesznek!

Infostart
2008. július 2. 20:45
Tényleg lesznek repülő autók, amelyeknek az elterjedése drámai módon átformálja majd az életet - mondta Sir Clive Sinclair, a legendás brit feltaláló.

A repülő járművek előállítása gazdaságilag és technikailag is lehetséges - mondta Sir Clive Sinclair a BBC 4-es csatornájának egyik műsorában.

A legendás brit feltaláló, aki hírnevét a cége által gyártott számítógépekkel alapozta meg, a repülő személygépjárművek megjelenése kapcsán úgy fogalmazott: "Biztos vagyok benne, hogy meg fog történni, és abban is, hogy drámaian megváltoztatja majd a világot."

A repülő autót - mondta Sinclair - mindenképpen elektromos hajtóművel kell majd felszerelni, mivel a robbanómotorok nem elég megbízhatóak. Ráadásul a járműveknek a feltaláló szerint automatikusan oda kell majd találniuk a kijelölt célállomásra, hiszen nem mindenki lesz képes megtanulni repülni.

Sir Clive, mint mondta, nem tervezi, hogy részt venni egy ilyen autó kifejlesztésében, de örülne, ha bevonnák a technológia kidolgozásának folyamatába.

A feltaláló régóta vonzódik az elektromos járművekhez, nevéhez nemcsak a nyolcvanas évek híres számítógépei, hanem az 1985-ben piacra dobott C5 nevű elektromos tricikli is fűződik, amellyel azonban hatalmasat bukott.