A Nemzeti Nyomozó Iroda három rendőre sérült meg a balesetben - képek

Infostart
2008. július 2. 11:04
Még vizsgálja a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a balesetnek a körülményeit, amely kedd este történt a Rákóczi úton. A Nemzeti Nyomozó Iroda autója borult fel, három rendőr könnyebben megsérült.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem nyilatkozik az ügyről. Közleményükben tudatták, hogy a három rendőrt szolgálat teljesítése közben, szolgálati személygépkocsival érte a baleset. Mindhárman könnyebben megsérültek, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték őket.

Szakértők és szemtanúk szerint a szolgálati gépkocsit vezető rendőr túl gyorsan vezethette a járművet. A felboruló autó ugyanis kidöntött egy fát, ami megrongált egy ott parkoló autót, és feldöntött egy motorkerékpárt is.

A rendőrök autója csak néhány méterre állt meg egy buszmegállótól, ahol éppen állt egy busz. Az Index internetes újságnak egy szemtanú azt mondta, hogy százméteres féknyom marad a baleset után és, hogy a jármű megkülönböztető jelzést sem használt.

A baleset után egyébként nem sokkal megjelent egy másik rendőrségi autó is, amelybe átpakolták a rendőrök maroklőfegyverét, valamint a csomagtartóban lévő egyéb fegyvereket. Ezt Magyar György ügyvéd szerint a szabályoknak megfelelően tették.

Ezt követően leszerelték a jármű rendszámát is.

Erre azért volt szükség, mert a rendőrök egy operatív akcióban vettek részt, és ezért volt náluk más típusú fegyver is. Sőt, ezért nem használtak megkülönböztető jelzést sem. Mivel titkos akcióról van szó, a nyomozók nem beszélhetnek az ügyről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyar György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást