A dohányzó legyen kevesebb, ne a bűnöző

Infostart
2008. július 2. 09:15
Kevésbé fontos a brit önkormányzatok számára az erőszakos cselekmények és az antiszociális viselkedés megnyilvánulásainak visszaszorítása, mint az emberek leszoktatása a dohányzásról - hozta nyilvánosságra a kormány.

A felmérések szerint a britek számára a biztonság a legfontosabb egy közösségen belül, ám az önkormányzatok számára nem ennek megteremtése és fenntartása a legfontosabb teendőjük.

A brit helyhatóságoknak nemrégiben sorrendbe kellett állítaniuk, mely célokat kívánják megvalósítani a jövőben; az e felmérés alapján készített listát hozta most nyilvánosságra a közösségügyi államtitkár, Hazel Blears.

A legtöbb önkormányzat a munkanélküli 16-18 évesek és a tinédzserterhességek ügyét, a lakhatás biztosítását, a környezet védelmét és a gyermekkori elhízás visszaszorítását választotta a legfontosabb megoldásra váró kérdések közé.

A nyereségvágyból elkövetett bűncselekmények, például a lopások számának csökkentését ugyanakkor csak a hatodik helyre rangsorolták a testületek. A testi sértéssel végződő cselekmények visszaszorítását tizenharmadikként, míg a családon belüli erőszak elleni küzdelmet csupán a huszadik helyen sorolták fel.

Ez utóbbi kettőnél a legtöbb tanács előbbre helyezte a dohányzásról való leszoktatást.

A célkitűzéseket a központi kormányzat hagyja jóvá, miután egyeztet a helyi szervekkel, például a rendőrséggel, az egészségügyi intézményekkel és a munkaügyi irodákkal.