Uborkalopás közben egy embert megölt a 220 voltos villanypásztor

Infostart
2008. július 1. 17:00
Uborkalopás közben áramütés ért három férfit egy Borsod-Ababúj-Zemplén megyei településen. Egy embert meghalt, míg társa életveszélyes sérüléseket szerzett, miután átmásztak egy olyan villanypásztoron, amelybe a kert tulajdonosa 220 voltos áramot vezetett.

Uborkát akart lopni a borsodi Kesznyétenen az a három férfi, akik egyike a helyszínen életét vesztette, miután 220 voltos áram rázta meg. Mivel a kertet korábban már többször meglátogatták tolvajok, a tulajdonos villanypásztorral kerítette be azt.

Ezt tudta az a három férfi is, akik hétfőn éjszaka ugrottak be a kertbe - mondta az InfoRádióban a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője.

A behatolás után nem sokkal két férfi összeesett, a harmadik könnyebb sérüléseket szerzett - közölte Bárdos Zoltán. Az egyik ember a helyszínen meghalt, a másik súlyos sérüléseket szerzett, életéért még küzdenek.

Éjszaka a borsodi faluban egy majd 30 fős tömeg, az elhunyt férfi rokonai vonultak a kerttulajdonos házához. Komolyabb atrocitásra azonban a rendőrség közbelépésének köszönhetően nem került sor.

A 68 éves uborkatermelő most őrizetben van, valószínűleg több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezik.

Az uborkalopók ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást