Ötvenhét milliót ér egy emberélet

Infostart
2008. június 30. 16:37
Véget ért az aukció, amelynek során egy brit férfi életére lehetett licitálni. Ian Usher válása után döntött úgy, hogy megszabadul mindentől, ami volt nejére emlékezteti, így lakását, ingóságait, baráti társaságát, sőt, állását is áruba bocsátotta.

Nem adtak annyit az életéért, amennyit remélt: az Ausztráliában élő brit Ian Usher, aki az eBay internetes aukciós oldalon bocsátotta áruba mindenét, 192.957 fontot, azaz valamivel több mint 57,5 millió forintot kapott egy ismeretlen licitálótól.

A férfi abban bízott, hogy legalább 250 ezer font üti a markát az aukció végén, sőt, először úgy tűnt, ennél sokkal nagyobb összeget tesz zsebre, hiszen a licit már egymillió fölött járt. Később aztán az eBay bevezetett egy speciális regisztrációs rendszert, így sikerült kiszűrni a komolytalan jelentkezőket.

Ian Usher, ha egyenként vált volna meg tulajdonától, valószínűleg jobb üzletet csinál, a vásárló azonban minden bizonnyal jól járt: az övé a férfi háromszobás háza, autója, motorja, jet-skije, ejtőernyős felszerelése, sőt, ha esetleg igényt tart rá, az állása is.

"Körülöttem minden arra az öt szép évre emlékeztetett, amit a feleségemmel töltöttem; képtelen voltam tovább élni ebben a környezetben. Nem bánom, hogy nem kaptam több pénzt" - mondta Ian Usher, aki nem tudta feldolgozni, hogy a neje otthagyta.

A férfi a pénzből utazni akar: "kisétálok az ajtón, az egyik zsebemben a pénztárcámmal, a másikban pedig az útlevelemmel" - mondta. Ian Usher régi álmát valósítja majd meg azzal, ha felmászik az Eiffel-toronyva.

Nem a brit az első, aki egész életét árverésre bocsátotta: 2001-ben John Fryer, egy amerikai adta el mindenét az eBay-en.