Fekáliát fecskendezett gyermeke testébe

Infostart
2008. június 28. 08:00
Fekáliával szennyezett vizet juttatott hathónapos gyermeke testébe egy ausztrál nő, akit elítélt a bíróság, de életkora és mentális problémái miatt mentesült a következmények alól.

Szerencsére nem okozott maradandó károsodást gyermekében az az ausztrál asszony, aki igen veszélyes anyagot, fekáliával szennyezett vizet juttatott féléves gyermeke szervezetébe.

Ezzel együtt tette igen súlyos, hiszen egész életre szóló következményei lehettek volna - mondta ki az új-dél-walesi bíróság.

A 21 éves nőt - aki tettét még 2006 januárjában követte el, miután gyermeke a lábán lévő zúzódások miatt kórházba került - a bíróság bűnösnek találta. A gyermek karácsony első napján került kórházba, ám édesanyja tíz nappal később szennyezett vizet fecskendezett az infúziójába.

A pszichológiai szakvélemény szerint az anya Münchausen-szindrómában szenved, amelynek egyik tünete, hogy a beteg szándékosan tesz kárt magában vagy okoz betegségeket másoknak.

Az eset óta a nő kezelés alatt áll, és az elmúlt két évben nem produkált hasonló tüneteket. Gyermeke azóta állami gondozásban van, édesanyja pedig havonta fél órát beszélhet vele telefonon.