Tudja már, kik esélyesek az Emmy-díjra?

Infostart
2008. június 27. 12:28
Kiszivárgott, mely sorozatokat jelölhetik Emmy-díjra idén a legjobb dráma, illetve a legjobb vígjáték kategóriában. A listát hivatalosan csak július 17-én hozzák nyilvánosságra - korábban ilyen korai bejelentésre nem volt példa.

A drámai sorozatok tízes listáján szerepel egy korábbi Emmy-győztes, a Lost - Eltűntek, de ott van három korábbi jelölt, a Boston Legal, a Doktor House (House MD) és a Grace Klinika (Grey's Anatomy) is.

Van esélye a legrangosabb tévés díj átvételére a kritikusok által dicsért, ám viszonylag alacsony nézettségű Friday Night Lights készítőinek, és a rendőrségi orvosszakértőként dolgozó sorozatgyilkos történetét bemutató Dexter stábjának is.

Persze az is lehetséges, hogy a szeptember 21-i díjátadón a Mad Men, a Damages vagy a Tudorok (The Tudors) készítésében résztvevők örülhetnek.

A legjobb vígjátékok között ott vannak az elmúlt két év Emmy-győztesei, a 30 Rock és az Office (The Office), a Magyarországon is vetített Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men), a Family Guy című animációs sorozat, és a különleges képességekkel rendelkező férfi kalandjait bemutató Pushing Daisies.

Bekerült még a top 10-be a Félig üres (Curb Your Enthusiasm), az Entourage, a Slágermájerek (Flight of the Conchords), valamint a férje halála után a drogbizniszbe lépő anyukáról szóló Nancy ül a fűben (Weeds).

A következőkben újra megrostálja a mezőnyt az amerikai tévés akadémia, így az egyes kategóriákban öt-öt sorozat készítői reménykedhetnek majd a győzelemben.