Szadista szexvideókkal látják el az ápolók az erőszaktevőket

Infostart
2008. június 27. 09:10
Visszakerült a pszichiátriai intézetbe az a szexuális bűnöző, aki maga sem értette, hogyan engedhették szabadon. Lee Porritt saját bevallása szerint mostanában is fantáziál arról, hogy nőket erőszakol meg.

Tizenegy nappal azután, hogy egy bizottság döntése nyomán szabadon engedték, visszavitték a Broadmoor pszichiátriai intézetbe Lee Porrittot, akit 2000-ben egy kislány összeveréséért és megerőszakolásáért ítéltek el.

A szabadulása után Romfordba költözött férfival interjút készített a The Sun című brit bulvárlap, amelyben Porritt elárulta: egyáltalán nem biztos abban, hogy többé nem támad majd meg nőket. A cikk megjelenése után rengeteg aggódó helybeli telefonált a rendőrségre, a nyomozók ezért jelentek meg a bűnöző lakásán és vitték vissza a Broadmoorba.

Luxus

Lee Porritt a lap újságírójának elárulta, hogyan zajlik az élet az intézményben. Arról mesélt, hogy az újonnan megnyitott részlegben hatalmas plazmatévé szórakoztatja a bentlakó szexuális bűnözőket és gyilkosokat, akik szinte bármihez hozzájuthatnak abból a pénzből, amit büntetésük letöltésének ideje alatt hetente kapnak.

A férfi elmondta: ő az összegből Yves Saint Laurent-ruhákat vásárolt a kórház boltjában, de gyakran rendelt erőszakos szexvideókat is, amelyeket az ott dolgozók személyesen vettek meg a városban.

"Először azt mondták, hogy nem kaphatom meg őket, de fellebbeztem, aztán adtak egy zacskónyi DVD-t, amit magammal vihettem a szobámba. Az emberek biztos kiakadnának, ha tudnák, hogy az ő pénzükből ilyesmiket nézhetünk" - dicsekedett Lee Porritt.

A férfi hozzátette: "Mindenünk megvan, amink csak lehet. Néha még én is elgondolkodtam azon, hogy ez nem helyes. Jó körülmények között élünk, van műholdas tévé, finom az étel és feltakarítanak utánunk".

Tovább kezelik

Egy, korábban a Broadmoorban dolgozó nő is megerősítette Porritt szavait. "Nem vagyok meglepve, hogy a bentlakók erőszakolós videókat nézhettek a szobáikban. Bármit megkaphatnak, a személyzet nem akar drámát" - magyarázta.

Amikor megkérdezték az intézet vezetőit, miért engedték szabadon az erőszakolót, annyit mondtak: a döntést egy független szakmai testület hozta meg, nekik pedig alá kellett vetniük magukat. Az igazgatóság ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy kivizsgáltatja: valóban kerülhettek-e a Broadmoorba tiltott tartalmú DVD-k.

Lee Porritt ügye kapcsán az intézet szóvivője közölte: folytatják kezelését, állapotát pedig majd egy későbbi időpontban mérik fel újra.