Felakasztotta magát, mert elvették a játékát

Infostart
2008. június 27. 09:10
Felakasztotta magát egy 13 éves brit fiú, miután édesapja elkobozta a játékkonzolját. A szülei szerint a gyerek nem akart öngyilkos lenni.

Nem próbálhatta ki új, Nintendo Wii-jéhez vásárolt játékát Jake Roberts, mert a húga éppen tévét nézett. Amikor a két gyerek vitájába az apjuk is bekapcsolódott, és elkobozta a konzolt fiától, az dühöngve rohant be a szobájába, ahonnan nem került elő többé.

A tehetségesnek tartott, nagy képzelőerővel megáldott, verseket, történeteket író fiú felakasztotta magát. Apja talált rá, amikor órákkal később bement a gyerek szobájába, hogy tisztázza vele a történteket.

"Az ajtó, amely mögött az ágya áll, nyitva volt. Elhúztam, és jó néhány másodperc telt el, mire felfogtam, mit is látok. Jake iskolai nyakkendője ott volt a nyaka körül, ő pedig az ágyról lógott lefelé. Megpróbáltam felemelni, de a nyakkendő az ágyrácshoz volt erősítve" - emlékezett vissza az apa a vérfagyasztó pillanatokra a bíróság előtt.

A fiút rohammentő szállította a Scarborough Kórházba, ahol két nappal később halottnak nyilvánították. Apja szerint Jake nem akart öngyilkos lenni. "Õszintén úgy hiszem, hogy nem akarta felakasztani magát. Dühös volt a játék miatt, és butaságot csinált" - mondta John Roberts.

Az illetékes orvosszakétő szerint a fiú halálát véletlen baleset okozta, az apjával folytatott vita pedig csak olyan dührohamot váltott ki nála, amilyen minden kamasznál előfordul időnként, nem valószínű tehát, hogy emiatt szándékosan vetett volna véget az életének.