Elképesztő ételfóbia: csak joghurtot hajlandó enni

Infostart
2008. június 27. 09:30
Kétségbe vannak esve egy kétéves angol kisfiú szülei, mert gyerekük csak és kizárólag joghurtot hajlandó enni - reggelire, ebédre, uzsonnára és vacsorára. A "joghurthegyeknek" már külön hűtőt is kellett vásárolniuk.

Bobby Glarvey 14 pohárkával eszik meg naponta kedvenc joghurtjából - ez talán még nem is lenne akkora baj, ám a kisfiú ezen kívül mást nem is hajlandó megenni. A kétéves gyerek ugyanis egy ritka ételfóbiában szenved: nem tudja elviselni, ha valami darabos kerül a szájába.

Bobby élénk és derűs kisfiú, ám nagyon sovány, ami nem is csoda, hiszen nem túl változatos az étrendje: reggel 5 joghurttal kezd, amit még 3 követ (ez az ebédje), aztán megeszik még 4 pohárkával uzsonnára, végül pedig 2 vagy 3 joghurtot vacsorára.

Ha szülei a joghurton kívül bármi mást elé tesznek, nem hajlandó megenni, vagy ha kényszeríteni próbálják, akkor kiabálni kezd, vagy kiköpi. "Soha életében nem evett még meleg ételt" - meséli az anyukája, aki azt is elmondta, hogy hétéves lányukkal semmi gond nincs, még étteremben is lehet vele enni - ahova természetesen Bobbynak külön elviszik a joghurtadagját.

A kisfiú aggódó szülei, akik már külön hűtőt is vásároltak, hogy tárolni tudják kisfiúk "joghurthegyeit", gyerekpszichológusok segítségét is kérték. A szakértők azt tanácsolták nekik, hogy ne erőltessenek más ételt, mert az csak stresszelné a kisfiút. Egyszer majd csak kinövi a fóbiát - nyugtatgatták őket.