Az áradó folyóba dobták, mert nem volt elég pénz a bankszámláján

Infostart
2008. június 27. 10:20
Hiába bizonygatta egy 17 éves angol egyetemista a támadóinak, hogy jó PIN-kódot ütött be az automatába, ami azért nem ad ki pénzt, mert üres a számlája: az áradó folyóba hajították, ahol 8 nap múlva találtak rá a holttestére a rendőrök.

Robert Gill tavaly karácsony másnapján csak a testvérével akart mulatni egyet az angliai Bedfordban, amikor az utcán három tizenéves szólította le, és kényszerítették, hogy vegyen le pénzt a bankkártyájáról.

A bankautomatánál azonban kiderült: a 17 éves egyetemista nem tud kivenni egy pennyt sem. Támadói azt hitték, hogy direkt rossz PIN-kódot adott meg, pedig tényleg igazat mondott: kevesebb mint 10 font (körülbelül 3100 forint) volt a bankszámláján.

Ez után a 18, 17 és 16 éves támadója a Great Ouse folyó felett átívelő híd korlátjához szorították, így próbálták kiszedni belőle a szerintük valódi kódot. Amikor a sarokba szorított fiú ugyanazt a számsort adta meg, támadói ledobták őt az áradó folyóba.

A gyilkosság most folyó bírósági tárgyalásán a három tizenéves tagadja az emberölés vádját, ám az ügyészek szerint különlegesen érzéketlen fiatalokról van szó: tettük után még elsétáltak egy közeli Tescóhoz is, hogy ott próbáljanak pénzt levenni a kártyáról, sőt az egyik fiatal még a barátnőjének is elmesélte, hogyan próbált úszni a vízbe dobott fiú.

A bíróságon bizonyítékként használják fel azokat a köztéri kamerafelvételeket is, amelyek világosan mutatják: a három gyanúsított szólította le és verte meg a 17 éves mérnökhallgatót, akinek a holttestére a rendőrség búvárjai 8 nappal a gyilkosság után találtak rá a folyóban.