Kémiailag kasztrálhatják a hatvannál is több gyereket molesztáló pedofilt

Infostart
2008. június 26. 07:15
Hatvanként kislányt molesztált vasárnapi iskolai tanítói pályafutása alatt egy ausztrál férfi. Geoffrey Robert Dobbs, akit határozatlan időre zártak börtönbe, az elsők között lehet, akik büntetésük mérséklése érdekében kémiailag kasztráltatják magukat.

Áldozatainak száma száznál is több lehet, ám csak 62 esetben sikerült bizonyítani, hogy Geoffrey Robert Dobbs kislányokat molesztált. A férfit, aki három évtizeden át dolgozott vasárnapi iskolai tanítóként, és eközben erőszakoskodott a gyerekekkel, határozatlan időre csukták le.

A pedofil előtt megcsillant a szabadulás reménye, miután az ausztráliai Queensland államban elfogadták azt a törvényt, amelynek alapján a kémiai kasztrálást vállaló szexuális bűnözők büntetése enyhíthető.

A 2003-ban elítélt Dobbs volt ügyvédje szerint a férfi már akkor is felajánlotta, hogy aláveti magát a kezelésnek, mert azt remélte, viselkedése jó irányba változhat, és, hogy enyhébb büntetést szabnak ki rá.

"Ez a lehetőség akkor még nem volt adott, de szerintem jó kezdeményezés. Tudom, hogy Dobbs szerette volna megcsináltatni. Meg lennék lepve, ha nem ő lenne most az első jelentkező" - mondta Jim Coburn.

Queensland állam illetékes minisztere, Judy Spencer a néhány nappal ezelőtt törvénymódosítás kapcsán elhangzott kritikákra úgy reagált: a környékbelieket értesítenék, ha egy elítélt pedofil, aki kémiai kasztráción esett át, a közelükbe költözne.