A szadista erőszakoló sem érti, miért engedték szabadon

Infostart
2008. június 26. 20:15
Saját bevallása szerint is komoly veszélyt jelent a nőkre, az állapotát vizsgáló pszichiáterek mégis szabadon engedtek egy pszichopata erőszakolót Nagy-Britanniában.

Szabadon távozhatott a Broadmoor pszichiátriai intézetből Lee Porritt, akit azért ítéltek el nyolc évvel ezelőtt, mert egy parkolóban összevert és megerőszakolt egy diáklányt.

A 33 éves férfit 2003-ban a börtönből a szigorúan őrzött kórházba szállították, most pedig - egy szakértőkből álló tanács javaslatára - szabadon engedték.

Két vezető pszichiáter tiltakozott a döntés ellen: szerintük Porrittnak a zárt intézményben a helye, a férfi ugyanis szadista, aki arról fantáziál, hogy fiatal lányokat támad és erőszakol meg.

A Romfordban élő férfi szerint a Broadmoorban dolgozó szakemberek azért kardoskodtak szabadon bocsátása mellett, mert bizonyítani akarták, hogy hatásos az újonnan bevezetett, és rendkívül költséges kezelési módszerük

"Megvan az esélye, hogy újra megteszem, hogy megint megerőszakolok valamit" - mondta Porritt a brit The Sun című napilap újságírójának.