Wimbledon: harc a parkolási engedélyekért

Infostart
2008. június 25. 08:30
Interneten árulták a parkolási engedélyeket a wimbledoni teniszbajnokságra érkező nézőknek azok, akik Londonnak ezen kerületében laknak.

A parkolásért naponta 25 fontot kell fizetnie annak, aki a wimbledoni teniszbajnokság létesítményeinek közelében akarja hagyni autóját. Az érintett kerületben, Wandsworth-ben lakók ugyanakkor rájöttek, hogy óriási bevételre tehetnek szert, ha a nekik ingyen járó parkolási engedélyt eladják a teniszmeccsek iránt érdeklődőknek.

Az engedélyekért akár hatvan fontot is megadtak az egyik internetes aukciós oldalon, és volt, aki egyszerre 17 parkolási dokumentumot próbált értékesíteni. Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a kerületben az ingatlanok ára elérheti az egymillió fontot is, vagyis nehezen hihető, hogy a parkolási engedélyekből befolyó pénzre lennének rászorulva a helyiek.

A helyi önkormányzat azonnal lépett, és új, személyre szóló engedélyt adott ki a lakosoknak, amelyet nehezen lehet hamisítani. Emellett felhívták a figyelmet arra, hogy aki eladja a dokumentumot, az ellen jogi lépéseket tesznek.