Zeffirelli szerint Dan Brown egy senkiházi

Infostart
2008. június 17. 21:15
A szentszék nem járul hozzá, hogy a Vatikánvárosban és Róma templomaiban forgassanak a Dan Brown bestsellerét megfilmesítő alkotók. A katolikus egyház A da Vinci-kód megírása és filmre vitele óta haragszik az amerikai íróra, akinek a most mozivászonra álmodott művét, az Angyalok és démonok című regényt sem nézi jó szemmel.

A harvardi professzor, Robert Langdom ismét nyomozna. Ron Howard ugyanis egy újabb Dan Brown-regényt vinne filmszalagra, ezúttal az Angyalok és démonokat. Csakhogy a katolikus egyháznál már A da Vinci-kód is kiverte a biztosítékot, és az ennek előzményeként számon tartott regény sem tartozik az egyházfők kedvencei közé.

A film alkotói két római templomban is forgatnának: a Santa Mariad el Popoloban, valamint a Santa Maria della Vittoriában.

A római egyházkerület azonban megtagadta az engedélyt arra, hogy a film készítői felvételeket készítsenek az épületekben.

Dan Brown A da Vinci-kódban arról ír, hogy Jézus titokban elvette feleségül Mária Magdolnát, leszármazottaik pedig még ma is élnek, ezeket az információkat azonban az egyház már régóta titkolja.

A Tom Hanks főszereplésével készülő film várhatóan jövő májusban kerül a mozikba.

Franco Zeffirelli, A názáreti Jézus című film alkotója szerint Dan Brown egy senkiházi, a római egyházfő pedig jól döntött, hogy elutasította a forgatócsoport kérelmét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szvetnik Endre összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást