Öt férjét tehette el láb alól a Fekete Özvegy

Infostart
2008. június 16. 05:15
Öt férje megöletésével, illetve megölésével gyanúsít a rendőrség egy 76 amerikai nőt. A nyomozók szerint Betty Neumar tavaly októberben tette el láb alól utolsó házastársát.

Bérgyilkost fogadott fel, hogy megölesse férjét, Harold Gentryt - ezzel gyanúsítják Betty Neumart, akit le is tartóztattak a rendőrök, miután új bizonyítékokat találtak az 1986-os ügyben.

Akkoriban az asszony 36 hitelkártyájával több tízezer dolláros adósságba verte magát, és az adatok szerint több embert is megkért arra, hogy tegye el láb alól akkori párját. Amint a férje - egy fejlövés következtében - elhunyt, a nő felmarkolta az életbiztosítása összegét és továbbállt.

Nem Harold Gentry volt a nő egyetlen férje, aki gyanús körülmények között hunyt el: további három párját temette el, akik közül kettővel ugyancsak lövés végzett.

A nyomozók most az idős asszony tavaly elhunyt férje, John Neumar maradványait vizsgálják. A hivatalos dokumentumok szerint a férfival szepszis végzett tavaly októberben, a rendőrök szerint azonban lehetséges, hogy a férfi arzénmérgezés miatt halt meg, aminek tünetei hasonlóak a fertőzéséhez.

Különös, hogy Betty Neumar milyen gyorsan intézkedett párja hamvasztásáról és temetéséről: az ifjabb John Neumarnak sokáig arról sem volt tudomása, hogy apja eltávozott az élők sorából.

"Nem hívott fel, hogy elmondja, beteg, vagy ilyesmi; az újságból tudtam meg, hogy az apám meghalt. A felesége elhamvasztatta, mielőtt megnézhettem volna" - mondta a férfi.

A rendőrséget Neumar bátyja győzte meg arról, hogy újra ki kell vizsgálni a férfi halálát, mivel a neje gyanúsan viselkedett. Al Neumar szerint a nő akkor bukott le, amikor képtelen volt érzelmeket erőltetni magára. "Ha láttam volna egy könnycseppet a szemében, vagy, ha megkérdezte volna, miért ölhette meg valaki a párját, sosem fogok gyanút" - magyarázta a báty.