Sorozatgyilkosok csapnak le a védtelen nyulakra

Infostart
2008. június 14. 08:34
Aggódnak a német nyúltartók, mert a Ruhr-vidéken hónapok óta különös ismeretlenek pusztítják kedvenceiket. Sok állatot lefejeznek a nyúlgyilkosok.

Az elmúlt kilenc hónapban negyvennél is több nyúllal végeztek már a Rurh-vidéken garázdálkodó ismeretlenek, akik miatt a gazdik kénytelenek a szabadból a lakásokba költöztetni kedvenceiket.

Legutóbb a múlt vasárnap öltek le két nyuszit a Dortmund melletti Wittenben; a gazdájuk az egyikük lefejezett tetemét találta csak a ketrecben, míg a másik nyúlnak nyoma veszett.

A sorozatgyilkosság legfelkavaróbb esete Fussel és Marianne története: a két tenyésznyúl tetemére gazdájuk karácsony reggelén talált rá, amikor megetetni készült az állatokat. Mindkét nyuszi a ketrec előtt hevert a földön, fej nélkül, teljesen kivéreztetve.

Nem tudják, ki lehet

Az öldöklés tavaly nyáron kezdődött, a rendőrség azonban tehetetlen. Már egy speciális, nyúlügyekkel foglalkozó csoportot is felállított a hatóság, ám a nyomozók továbbra is sötétben tapogatóznak. "Több kollégánk dolgozik az ügyön, kimerítő nyomozást végzünk, de fogalmunk sincs, hogy ki lehet a tettes" - mondta a csapat szóvivője.

A rendőrök háromszáznál is több embert hallgattak ki az ügy kapcsán, az állatvédő szervezetek pedig nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít kideríteni, ki vagy kik lehetnek az elkövetők.

Felmerült, hogy a nyúl-sorozatgyilkossághoz sátánistáknak is közük lehet. Sabine Riede, egy vallási szektákat tanulmányozó szervezet vezetője szerint lehet alapja a feltételezésnek. "Az, hogy az állatokat valószínűleg szándékosan véreztették ki, utalhat arra, hogy arra sátánistáknak volt szükségük valamilyen szertartáshoz" - mondta a szakértő.

Online segítség

A rendőrök szerint az is elképzelhető, hogy az elkövetők a Google Earth-t is segítségül hívják, amikor áldozataikat cserkészik be. A programban nagy felbontású légi felvételeken szinte bármit megkereshet a felhasználó, akár egy-egy nagyobb kerti nyúlketrec is felismerhető rajtuk.

"Ma már nincs mindenkinek nyúlketrec a hátsó kertjében, mint a háború után. Manapság nem könnyű megtalálni a nyuszikat, hiszen az ólakat csak ritkán lehet kiszúrni, ha az utcáról nézünk befelé" - mondta a nyúl-akciócsoport tagja, Volker Schütte.

A mostani nyulas gyilkosságok emlékeztetnek a tíz évvel ezelőtt történtekre, amikor ismeretlenek országszerte tucatnyi lovat megöltek vagy megcsonkítottak. Akkor is akadtak olyan tetemek, amelyeket lefejeztek. Az elkövetőket sosem sikerült elfogni.