Megölték, mert rosszkor volt rossz helyen

Infostart
2008. június 13. 12:07
Egy szerencsétlen félreértés miatt ért halálos ütés egy 57 éves brit férfit egy szupermarketben. Kevin Tripp arra várt, hogy fizethessen, ám egy másik sorban álló nő barátja megütötte. Az áldozat a kórházban belehalt a fejsérülésbe.

Egy, a kassza előtt sorban álló nő dühösen hívta párját, hogy intézkedjen, mert egy férfi eléje tolakodott. Amikor a barát megérkezett, rátámadott az első emberre, akit meglátott - így írták le a Colliers Wood-i Sainsbury üzletben történteket a szemtanúk.

A férfi az 57 éves Kevin Tripp fejére sújtott le, aki az ütéstől a kőpadlóra zuhant, és a becsapódástól súlyosan megsérült a koponyája. A mérnökként dolgozó áldozatot kórházba vitték, de hamarosan kómába esett, és még a támadás napján meghalt.

Kevin Tripp rosszkor volt rossz helyen: a méltatlankodó nő barátjának nem őt, hanem egy nála jóval fiatalabb fiút kellett volna helyre tennie, aki valóban betolakodott a sorban állók elé.

Az áldozatot mindenki csendes, rendes embernek ismerte a környéken. Jó ismerőse volt a terület parlamenti képviselőjének Siobhain McDonagh-nak is, akit megdöbbentettek a történtek. "Kevin kedves, visszahúzódó ember volt, sosem került volna erőszakos szituációba" - emlékezett vissza a politikus.

"Egészen hihetetlen, hogy egy olyan üzletben, ahol hetente emberek ezrei fordulnak meg, ok nélkül történjen ilyesmi. Kevin több mint húsz éve az utcánkban lakott, a szüleim gyakran segítettek neki bevásárolni, mert krónikus fáradtságtól szenvedett" - tette hozzá Siobhain McDonagh.

A politikus nyilatkozatában kikelt az elharapódzó erőszak ellen is. "Ez tágabb értelemben az elfogadható viselkedésről szól, legyen az utcai erőszak vagy az utakon tomboló agresszió. Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljunk a tetteinkért. Az effajta viselkedés felháborító" - hangsúlyozta a képviselő.

A brit sajtó szinte már naponta számol be a fővárosban elkövetett elképesztő gyilkosságokról: legutóbb egy 15 éves lány, Arsema Dawit összeszurkált holttestét találták meg annak a háznak a liftjében, ahol lakott, Kevin Tripp halála pedig egy újabb név a londoni áldozatok egyre bővülő listáján.

A férfi halálának ügyében vádat emeltek a gyanúsított, a 37 éves Tony Virasami ellen. A tárgyalás időpontját szeptember közepére tűzte ki a bíróság. A rendőröknek addig talán többet is sikerül kihúzniuk Virasamiból a nevén és a lakcímén kívül.