Még inni is elfelejtett a rekordnagyságú kép megrajzolásakor

Infostart
2008. június 13. 05:15
Egy mexikói művész elfelejtett enni, inni és aludni, de teljesítette álmát: akkora képet rajzolt, hogy bekerült a rekordok könyvébe.

Filemon Trevino sajtótájékoztatóján büszkén mutatta a Guinness Rekordok Könyve igazolását arról, hogy ő készítette el a világ legnagyobb ceruzarajzát.

A mexikói művész 6000 órát töltött a 411 méteres alkotás megrajzolásával, amihez 800 ceruzát használt fel. Műve a szívet és a keringési rendszert ábrázolja galambokkal, geometrikus alakzatokkal és összefonódott csövekkel.

A sajtótájékoztatón elmondta: annyira szenvedélyévé vált a rajzolás, hogy elhanyagolta az egészségét. Mivel teljesen elfeledkezett az ivásról, hétszer került kórházba kiszáradás, valamint szív- és veseproblémák miatt.

A 38 éves férfi 2004 júliusában kezdte el a rajzot, amit 2005 augusztusában fejezett be. Ez idő alatt alig törődött barátaival és családjával, szakállt növesztett és 16 kilót fogyott.

Azért csak most jelentette be a közel fél kilométer hosszú rajzát a Guinness Rekordok Könyvének, mert sokáig nem talált szponzort a 600 dolláros nevezési díj kifizetéséhez.

A rajzot márciusban mutatták be a regiomontanai egyetemen, ahol egy 50 méteres darabkát továbbra is kiállítanak. Az óriásalkotás maradékát egyméteres darabokra vágják fel, és szétosztják az érdeklődők között.