Percenként gondolnak a vásárlásra a nők - a férfiak pedig a szexre

Infostart
2008. június 11. 20:15
A fiatal nők háromnegyede csaknem olyan gyakran gondol a vásárlásra, mint a fiatal férfiak a szexre - derül ki egy felmérésből. A 19 és 45 év közötti lányoknak és asszonyoknak átlagosan 60 másodpercenként jut eszükbe, hogy venni kellene valamit.

A férfiak számára - akiknek a gondolataik 52 másodpercenként járnak a szex körül - szomorú lehet az is, hogy a folyton a vásárláson elmélkedő nők fele jobban szereti a boltok kínálatait vizsgálni ahelyett, hogy a párjával töltené az időt.

A felmérést 778 nő részvételével készítette a cosmopolitan.co.uk című internetes divatlap. A kérdőívet kitöltők - többségében britek - 74 százaléka nyilatkozott úgy, hogy minden percben eszébe jut: venni kellene valamit.

Az adatokból kiderül, hogy egy nő napjában 16 ébren töltött órájában 960 alkalommal gondol a vásárlásra, vagyis hetente 6720-szor jut eszébe a dolog.

A honlap felméréséből az is kiderül, hogy a nők felének szekrényében lógnak olyan ruhák, amelyeket sosem vesznek fel, illetve, hogy 40 százalékuk táska- vagy cipőfüggő.

Hiába a gazdasági visszaesés, a comsopolitan.co.uk olvasóinak nagy része nem zavartatja magát: ha elkapja őket a vásárlási láz, nem számít, van-e készpénzük, legfeljebb hitelkártyával fizetnek.

A felmérésben részt vevő nők negyede azt mondta: egy pillanatot sem gondolkozik, ha 200 fontos (több mint 62 ezer forintos), vagy annál is nagyobb összeget tartalmazó árcédula lóg egy olyan ruhán vagy kiegészítőn, amelyet kinézett magának.