Az interneten tudta meg, hogy elesett a szerelme

Infostart
2008. június 11. 20:30
Vasárnap három brit katona halt meg egy afganisztáni öngyilkos merényletben. Egyikük barátnője a Facebook amerikai internetes közösségi oldalról értesült kedvese halálhíréről.

A 19 éves David Murray és két társa vasárnap vesztette életét az Afganisztán déli részén található Hilmend tartományban, ahol pokolgépes támadás érte a brit katonákat. Angliában tartózkodó barátnője másnap a Facebook amerikai közösségi oldalán kapott egy levelet a fiú családjától: David bevetés közben életét vesztette.

Georgina Gray szerint kedvese volt "a legjobb barát a világon". Elmondta: már csak 1 hete volt hátra a 3 hónapos katonai szolgálatból, és azt tervezték, hogy hazatérte után két hetet töltenek el egymás rokonainál.

Már csak egy hét volt hátra, soha nem gondoltam volna, hogy nem látom többet - nyilatkozta a megtört diáklány, aki 16 hónappal ezelőtt találkozott a fiúval.

A 19 éves essexi lány szerint barátja imádta a hadsereget, folyton arról beszélt, és az volt az álma, hogy katona legyen. A 19 éves lövész legjobb barátja, Nathan Cuthbertson is életét vesztette a támadásban.

A három halálos áldozatot követelő öngyilkos merénylet következtében 100-ra emelkedett az afganisztáni hadműveletekben 2001 óta meghalt brit katonák száma.