Sültkrumpli-diétán van a 18 hónapos kislány

Infostart
2008. június 10. 06:40
Még csak 18 hónapos, de sültkrumpli-imádatának köszönhetően egy átlagos 4 éves gyerek súlyát nyomja. Az angol baba édesanyja szerint kislánya teljesen rendben fejlődik.

Courtney Boswell nem átlagos 18 hónapos kislány, mivel testsúlya meghaladja a 22 kilogrammot is - ennyit nyom egy  normális testsúlyú négyéves gyerek.

A kislány édesanyja szerint gyereke teljesen rendben fejlődik, és hiába próbálja meggyőzni a kis Angelát, hogy egyen egészségesebb ételt is, a sült krumplin kívül gyakorlatilag nem eszik mást.

A 33 éves anya azzal magyarázza lánya különös ízlését, hogy terhessége közben nagyon sok sült krumplit evett csokoládéöntettel - szerinte Angela ezért imádja ennyire a nem túl egészséges ételt, amiből egy adagot 10 perc alatt képes felfalni.

Egyáltalán nem aggódom, mert szerintem jól lesz, ha majd felnő - mondta a négygyerekes anya, aki úgy véli: kislánya kinövi a gyerekháját, és mivel a családban senkinek sincs súlyproblémája, nem aggódik az étrendje miatt.

Angela, ha a sült krumplin kívül hajlandó mást enni, akkor hasonlóan "egészséges" ételek szerepelnek a menüjén: csokoládé, burgonyaszirom, gabonapehely, kóla.

Szakértők szerint a kislány már 18 hónaposan is krónikusan elhízott, a családnak pedig orvosi segítséget kéne kérnie. Az étrendjében szereplő ennivalók nem tartalmaznak elég vitamint és ásványi anyagot, így nagy esély van arra, hogy súlyosan megbetegszik.