Nem volt cinkosa az amstetteni rémnek

Infostart
2008. június 3. 08:15
Josef Fritzl, aki 24 évig tartotta fogva lányát az otthonukban kialakított cellában, egyedül követte el rémtetteit - állítja az osztrák rendőrség.

Gerhard Sedlacek osztrák ügyész kijelentette: Josef Fritzlnek nem volt tettestársa, vagyis teljesen egyedül követte el lányával szemben a szörnyűségeket.

A most 73 éves férfi 24 évvel ezelőtt a háza pincéjében kialakított cellához csalta lányát, akit bezárt, és fogva tartott. A több mint 2 évtized alatt számtalanszor megerőszakolta lányát, akitől 7 gyereke születetett.

A borzalmas rémtett napvilágra kerülése óta a nyomozók állítják: nem utal jel arra, hogy bárki is segített volna Fritzlnek. Ennek ellenére sokan úgy vélik, hogy a férfi tettestárs nélkül nem tudta ilyen hosszú időn keresztül bezárva tartani lányát.

Az ügyész elmondta: törvényszéki szakértők még mindig vizsgálják a föld alatti ablaktalan rejtekhelyet, ahol Elisabeth Fritzl és 3 gyereke élt hosszú éveken át.

Nemrég kiderült, hogy Fritzl összesen 8 ajtóval zárta el lányát a külvilágtól. Hármat elektronikus kód nyitott, az egyik pedig több fél tonnát nyomott - többek között ezért is következtettek arra, hogy a nehéz szerkezetet nem tudta egyedül mozgatni. Pedig Fritzl bevallotta: nem volt külső segítsége.

A nyomozók elmondták azt is, hogy a szexőrült férfi arra kényszerítette fogvatartottai, hogy újabb helyiségek építésével segítsenek kibővíteni a cellát, amelyben raboskodtak.