Ideális képesség: nem üti meg az áram a villanyszerelőt

Infostart
2008. június 3. 09:30
Nem érzi, ha megrázza az áram - ezt állítja egy román villanyszerelő. A férfi akár szögeket is dugdoshat a konnektorba, kutya baja sincs.

Akkor sem rázza meg az áram, ha feszültség alatt lévő vezetékeket érint meg puszta kézzel. Csak az ujjainál érez melegséget - állítja a románai Bodzavásáron (Buzau) élő Constantin Craiu. Az 51 éves villanyszerelő akár szögeket is dughat a konnektorba, attól sem lesz semmi baja.

"Egy nap, amikor egy vasúttársaságnak dolgoztam, egy épület elektromos rendszerét kellett megjavítani" - emlékezett vissza a férfi arra a pillanatra, amikor rájött, hogy nem kell tartania az áramütéstől.

"Megkértem a kollégámat, hogy kapcsolja le az áramot, és nekiálltam a munkának. Csak, miután végeztem, vettük észre, hogy az egész rendszer feszültség alatt volt" - tette hozzá Constantin Craiu.

A férfi nemrég bemutatót is tartott újságírók előtt: két vezetéket dugott egy csatlakozóba, aztán a saját kezeit használta vezetőként, hogy működésbe hozzon egy lámpát.

Az orvosok szerint Constantin Craiunak vagy a bőre különlegesen ellenálló az elektromossággal szemben, vagy valamilyen rendellenesség van a szervezetében, ami megvédi szívét az áramütéstől.