Kasszasiker lett a Szex és New York

Infostart
2008. június 2. 20:15
A producerek várakozásait is felülmúlta a Szex és New York moziváltozatának szereplése a bemutató utáni nyitó hétvégén: az Egyesült Államokban több mint 55 millió dolláros bevételt hozott a produkció.

A négy New York-i szingli meghódította Amerikát. Már az első hétvégén majdnem kétszer akkora bevételt hozott, mint amennyire producerei számítottak: a Warner Bors 55,7 millió dollárt (8,6 milliárd forint) könyvelhetett el.

A moziguruk a nagy durranást az Indiana Jones újabb részétől várták, amely azonban a bemutatása utáni második héten a várakozásokhoz képest kevesebbet, 46 millió dollárt hozott a konyhára, az elmúlt 11 napban azonban összesen 217 millió dollárt, csak az Egyesült Államokban.

A filmforgalmazók tehát főleg a nők pénztárcájából gazdagodtak meg a múlt hétvégén, a Szex és New York ezzel pedig rekordot döntött a Warner Bros stúdió produkciói között. Eddig az Amerikai pite 2. vitte a prímet, 45,1 millió dolláros nyitóbevételével.

Minden idők toplistát filmjei pedig a Mátrix - Újratöltve, amely a nyitó hétvégén majdnem 92 millió dolláros bevételt hozott, a Passió, amely majdnem 84 millió dollárt kaszált be, a 300, amely 71 milliót, valamint a Hannibál, amely 58 millió dollárt.

A hölgyekre tehát lehet számítani - állapították meg többen, akik szerint a Szex és New York olyan a gyengébbik nem képviselői számára, mint a férfiaknak az Indiana Jones vagy a Csillagok háborúja.