Több tízezer netes ismerőse van a népszerű kormányfőnek

Infostart
2008. május 30. 06:47
Jelentősen megnőtt a kínai miniszterelnök, Ven Csia-pao népszerűsége, amióta ellátogatott a földrengés sújtotta Szecsuan tartományba. Az esemény után a tizedik legnépszerűbb politikus lett a Facebook közösségi internetes oldalon.

A mérnök végzettségű Ven Csia-pao gyakran tesz váratlan vidéki látogatásokat az ország valós helyzetének megismerése érdekében. Sokan tartják tehetséges diplomatának, memóriája pedig határtalannak tűnik: rengeteg adatot képes megjegyezni.

A sajtó is szereti, hiszen ő az a politikus, aki hajlandó válaszolni például a Tibettel vagy Tajvannal kapcsolatos kérdésekre.

A politikus eddig is népszerű volt, most azonban ékes bizonyítéka van annak, hogy a kínai egyszerű emberek is értékelik munkáját: a Facebook közösségi portálon hirtelen megnőtt az ismerősei száma, azt követően, hogy ellátogatott a több tízezer áldozattal járó földrengés helyszínére, Szecsuan tartományba.

A politikusnak több mint 20 ezer ismerőse van a közösségi oldalon, ezzel a tizedik legnépszerűbb politikus a honlapon. Vidéki útja óta csaknem 2 ezer üzenetet kapott a honlapon keresztül, ezek egy része kínai nyelven, míg más része angolul íródott. Néhányan csak azt írják neki, hogy vigyázzon magára.

A Facebookon a politikusok között az ismerősök számát illetően Barack Obama amerikai, demokrata párti elnökjelölt-aspiráns a legnépszerűbb, neki jelenleg több mint 864 ezer ismerőse van.