Kislánya jelenlétében lett öngyilkos az anya

Infostart
2008. május 30. 08:12
Nyolcéves kislányával együtt ment fel egy hegytetőre egy angol nő, majd leugrott a sziklafalról - hangzott el egy törvényszéki meghallgatáson.

A Bournemouth-i bíróságon a hallgatóság megtudhatta: Tansy Langton január 22-én lányával együtt Anglia Dorset grófságának egyik hegytetőjére ment fel, és megkérdezett egy vadőrt, merre találja a legmeredekebb terepet. Amikor megtalálta a függőleges sziklafalat, mintegy 10 méterre leültette lányát, majd a mélybe vetette magát.

Az esetnek szemtanúja is volt, mivel egy közelben álló ember egy helikopteres mentőakciót követett figyelemmel. Néhány pillanattal ugyanis Tansy Langton öngyilkossága előtt egy 22 éves férfi - aki sisak nélkül mászott sziklát - mintegy tíz métert zuhant, és beverte a fejét, majd a tengerbe zuhant, így életét nem tudták megmenteni.

A nyolcéves Oliviát egy rendőr találta meg. Amikor megkérdezte tőle, hogy hol van az anyja, azt mondta: odébb ment, hogy leüljön, mert fájt a feje.

Az 50 éves, bioképmikus végzettségű nő - aki egyébként az Oxfordi Egyetem sziklamászó egyesületével érkezett a helyszínre - otthonában búcsúlevelet hagyott hátra, valamint felírta a család szerződéseinek részleteit egy darab papírra, amelyet a kislánya pénztárcájába rejtett.

Tansy Langton másnap, január 23-án halt meg a kórházban súlyos fejsérülései miatt.