Egy lottónyertes vallomása: "A pénz nem boldogít"

Infostart
2008. május 30. 04:45
Boldogabbak voltunk szegényen - mondta a nő, aki férjével három éve megnyerte a főnyereményt a brit lottón.

Egyik napról a másikra éltek, és komoly gondot okozott 10 ezer fontos (3 millió forintos) hitelük törlesztése, amikor megnyerték a főnyereményt; Claire Owent és Craig Pope-ot azonban inkább elválasztotta, mint boldoggá tette a mesés vagyon.

A pár 1 milliárd 528 millió forintnak megfelelő összeget nyert a karácsonyi lottósorsoláson, nem sokkal azután, hogy megszületett gyermekük, Seren. Egy fityingjük sem volt akkoriban, hiszen az utolsó pennyjüket is a kislány ajándékaira költötték.

A könnyen jött pénzből Claire és Craig lecserélte apró lakását egy 400 ezer fontos (122,3 millió forintos) házra, további egymilliót pedig egyszerűen csak elköltött, és csupán néhány hónap telt el, de kezdtek eltávolodni egymástól. A férfinak barátnője lett, akihez tavaly karácsonykor már oda is költözött, míg a nő kislányával a családi házban maradt.

"Ez is bizonyítja, hogy a pénz nem boldogít. Craig és én csórón boldogok voltunk, hiszen ott voltunk egymásnak, és ott volt nekünk a baba" - mondta Claire Owen.

"Az emberek azt hiszik, ha gazdag vagy, minden napod szép, de ez nem így van. Egyszerűen elsodródtunk egymástól. Craignek új barátnője van, aki várandós. Csak jókat tudok kívánni nekik, nem neheztelek" - tette hozzá a nő.