"Lesznek, akiket felvidít majd a halálhíre"

Infostart
2008. május 28. 10:01
Több gyermek és fiatal nő életének kioltásával vádolták azt az ausztrál asszonyt, aki hétfőn, kórházban halt meg. "Lesznek, akiket felvidít majd a halálhíre" - kommentálta a történteket az ausztrál rendőrségi miniszter helyettese.

Életében csupán egyetlen gyilkosságot tudtak Valmae Faye Beckre bizonyítani: 1987-ben ő és férje, Barrie Watts is életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiért megkínozott és megölt egy diáklányt, Sian Kingit.

A nő 64 éves korában, egy kórházban halt meg: május közepétől ápolták, mert légszomjra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Később szívműtéten esett át, majd a szövődmények miatt mesterséges kómát idéztek elő nála.

A nyomozók azt remélték, hogy halálos ágyán Valmae Faye Beck bevallja majd, hogy mely gyilkosságokhoz volt még köze, de már nem tudták kihallgatni. A gyanú szerint az asszony és férje 1987. október 29-e és december 1-je között több fiatal nővel és kislánnyal végzett.

Az áldozatok között volt Helen Mary Feeney is, akivel kapcsolatban Beck azt mondta: férje a holttestét elégette egy szemétdombon. A férfit később felmentették a gyilkosság vádja alól, ám a rendőrök szerint a nő pontosan tudta, pontosan hová is került Feeney hullája.

"Halála napjáig nem segítette a rendőrség munkáját. Durván hangozhat, de nem hiszem, hogy akadna queenslandi, aki könnyet hullatna érte, sőt, lesznek, akiket felvidít a halálhíre" - mondta az ügyet kommentálva az ausztrál rendőrségi miniszter helyettese, Robert Schwarten.