"Kínai nagy falat" húzott a teraszára, hogy bosszút álljon a szomszédján

Infostart
2008. május 28. 05:00
Egy angol üzletember közel 5 méteres falat emelt fleetwoodi telkén, hogy így álljon bosszút szomszédján annak új tetőterasza miatt.

Amikor Dennis Hawes és családja tengerparti házuk tetőszerkezetére egy teraszt húzott fel, már előre látták a lusta hétköznapokat, ahogy napfürdőznek - de a szomszédjuk ezt másképp gondolta.

Miután a nyugdíjas olajipari munkás befejezte a terasz építését, a vele szomszédos üzletember, Charlie Hart és családja egy közel 5 méteres falat húzott fel a két ház közé, ami nemcsak a kilátást, de a fényt is teljesen eltakarja. Azzal indokolták az építkezést, hogy a terasz miatt teljesen belátni a kertbe.

A szomszédok most arra készülnek, hogy bíróság elé viszik az ügyet, ahol majd eldöntik, hogy a fal, ami időközben helyi látványosság lett, jogosan áll-e vagy sem. Dennis Hawes szerint a kertje a falnak köszönhetően most úgy néz ki, mint egy börtönudvar.

A kínai nagy falhoz és a berlini falhoz is hasonlítják, de valaki csak úgy hívja: a fleetwoodi nagy fal - mondta a mérges szomszéd, aki legszívesebben ledózerolná az építményt, de nem az ő telkén van, így ezt nem teheti.

A fal akkora turistalátványosság lett Fleetwoodban, hogy a látogatók a közeli Blackpoolból taxiznak át az építmény miatt.