Ki felejtette a melleit a buszon?

Infostart
2008. május 28. 11:00
Kitömött gömbhal, szigonypuska, gázmaszk, felfújható guminő és egy pár mell-implantátum - többek között ezek a tárgyak várják feledékeny gazdáikat a londoni tömegközlekedési vállalat talált tárgyak osztályán.

Elképesztő, hogy miket felejtenek az emberek a londoni vonatokon, buszokban és taxikban. A bizarr tárgyak között található mell-implantátum és felfújható guminő, de még egy koporsó is, amelyet a Négy esküvő, egy temetés című sikerfilm forgatásakor használtak. Azt nem tudni, ez utóbbit ki hagyta el véletlenül.

Találtak még jó néhány műlábat és egész műfogsorokat, hamvakat tartalmazó urnákat és egy 1908-ban kiadott képeslapot is.

Tavaly rekordszámú: 170 ezer tárgyat felejtettek a gondatlan utasok a járműveken, köztük 32268 könyvet, 27946 táskát és 25802 ruhadarabot.

A leadott tárgyak száma évről évre nő, és önmagában az a tény, hogy naponta hétszáz körüli elfelejtett holmit visznek be a talált tárgyak osztályára, azt bizonyítja, milyen becsületesek a londoniak - vélekedett az irodát vezető Julie Haley.

Az osztály egyébként Sherlock Holmes "lakóhelyén", a Baker Streeten található - és egy "Sherlock" nevű számítógépes program segít összepárosítani az elhagyott tárgyakat egykori tulajdonosaikkal. Ám még így is csak minden harmadik holmi kerül vissza jogos tulajdonosához.

Hárommillió készpénzben

Ilyen "sikertörténet" azé a táskáé, amelyben két emberi koponyát szállított a tulajdonosa. A becsületes megtaláló persze először a rendőrséget értesítette, de hamar kiderült, hogy a koponyák teljesen jogos tulajdonosa egy egyetemi professzor, aki az előadásain használja azokat.

Visszakapta jussát az az idős úriember is, aki nem bízott a bankokban, ezért mindenhova magával hurcolta az összes vagyonát - tízezer fontnyi (három millió forintnyi) készpénzt.

Vannak azonban szerencsétlen tulajdonosok is; a pálmát az a férfi vitte el, aki a buszon felejtette a műfogsorát - de rosszat választott helyette a talált tárgyak osztályán. Órákkal később, a rossz fogsortól eltorzult arccal tért vissza az igaziakért.