"Tönkrement a szexuális életem egy döglött légy miatt"

Infostart
2008. május 23. 10:01
Elvesztette a kártérítési pert az a kanadai férfi, aki azt állította, hogy másfél döglött légy miatt tönkrement a szexuális élete, az üzlete, és még a zuhanyzás is rémálommá vált a számára.

Az Ontario államban élő Waddah Mustapha a bíróság előtt azt próbálta bebizonyítani, milyen mérhetetlen károkat okozott, hogy előbb egy, majd egy fél döglött légy, amelyeket egy bontatlan palack vízben szállítottak az otthonukba 2001 novemberében.

Bár sem ő, sem a felesége nem ivott a vízből, Mustapha állítása szerint "jelentős depresszió, aggodalom, különböző fóbiák és rögeszmés gondolatok" alakult ki nála attól a sokktól, hogy meglátta a döglött legyeket a vizes palackban.

Ezért követelt kártérítést a gyártó cégtől. Minden jogi fórumot bejárt az üggyel, végül azonban a kanadai legfelső bíróság elutasította a kártérítési követelést, hiába hangsúlyozta Mustapha, hogy súlyos közegészségügyi kérdésről van szó.

"Mindnyájan tudjuk, hogy a legyek rászállnak az ürülékre, a döglött patkányokra, amelyek az utak mentén pusztulnak el, aztán beleesnek a vízbe" - próbált figyelmeztetni az esetre a CBC tévécsatornának adott interjúban a sértett.

Mustapha egyébként eleinte nyerésre állt: az első fokon eljáró bíróság 341775 kanadai dollár (54 millió forint) kártérítést ítéltek meg neki, a döntést azonban az alperes fellebbezése nyomán egy évvel később következő fokon megsemmisítették.

Ez utóbbi ítéletet hagyta helyben a legfelső bíróság.