Elisabeth Fritzl matekra és nyelvtanra tanította gyerekeit a föld alatt

Infostart
2008. május 22. 08:15
Az apja által 24 évig bezárva tartott Elisabeth Fritzl több mindenre is tanítgatta a vele együtt a föld alatt élő gyerekeit. A most 43 éves nőt és a gyerekeket jelenleg egy amstetteni klinikán ápolják, ahol normális családként élik szabad életüket.

Elisabeth Fritzl ügyvédje, Christoph Herbst az angol Channel 4 tévécsatornának adott interjújában elmondta: a 24 évig egy föld alatti cellában fogva tartott, és apja által folyamatosan zaklatott Elisabeth Fritzl és gyerekei többé-kevésbé normális életet élnek az amstetteni klinikán.

A 42 éves nő és a vérfertőzésből született gyerekei reggel 6 vagy 7 óra körül kelnek fel, majd együtt fogyasztják el a kórháztól kapott reggelit. Együtt ülnek egy nagy asztalnál, beszélgetnek és viccelődnek - nyilatkozta az ügyvéd, aki elmondta azt is, hogy a családtagok egész nap azt csinálják, amihez kedvük van: játszanak a számítógépen, olvasnak, rajzolnak.

Elképesztő nézni, ahogy úgy viselkednek, mint egy normális család - mondta az ügyvéd, aki azt is megosztotta az angol tévé nézőivel, hogy a 42 éves Elisabeth és 5 éves fia, Felix nemrég először látott villámot.

Elisabeth próbálta nyelvtanra és matematikára tanítgatni a vele együtt a házuk pincéjében raboskodó 3 gyerekét, akik nagyon jól viselkednek a klinikán. A több mint 2 évtizedig kínzott nő egyelőre nem döntötte el, hogy igényel-e kártérítést apjától, akitől a 24 év alatt 7 gyereke született.