Szarvasgomba és libamáj a legdrágább hamburgerben

Infostart
2008. május 21. 10:07
175 dollárba (28 ezer forintba) kerül a legdrágább hamburger New York gazdasági központjában, a Wall Streeten.

Marhahúspástétom, szarvasgomba, libamáj, egzotikus gombák és érlelt Gruyére sajt - ezek találhatóak az egyik Wall Street-i étteremben kapható hamburgerben, amely egyúttal New York legdrágább szendvicse.

A luxushamburgert forgalmazó étterem a közelmúltban emelte fel 150 dollárról 175 dollára a szendvics árát, hogy ez legyen a legdrágább hamburger a városban.

Az étteremben az emeleten lehet kapni a minden igényt kielégítő drága hamburgert, míg a hagyományos, hétköznapi hamburgert a földszinten lehet megvenni. A drága burgerből havonta 20-25 darabot adnak el, miközben a sima, négy dollárba kerülő szendvicsből naponta több százat.

"A Wall Streetnek vannak jó és rossz napjai. Azt akartuk, hogy legyen egy hétköznapi hamburger, és valami igazán különleges is, ha egy jó napot akarunk a Wall Streeten" - mondta az étterem társtulajdonosa, Heather Tierney.

A szendvics kitalálója, Kevin O'Connell azt követően alkotta meg a nem mindennapi hamburgert, hogy barátja azt javasolta neki, készítsen valami egyedit. "Ez egy kihívás volt, és végül sikerült egy igazán klassz dolgot készíteni" - tette hozzá.