Munkaközvetítőtől csalta ki utazása árát

Infostart
2008. május 21. 08:30
Munkaügyi központtól csalt ki pénzt egy állástalan Rangers-rajongó, hogy elutazhasson az UEFA-kupa manchesteri döntőjére.

Éppen az UEFA-kupa döntőjének napjára szervezte meg állásinterjúját egy skót férfi, aki egy új öltönyre 80, az utazásra 41, míg a szállásköltségre 30 fontot (összesen közel 50 ezer forintot) kért és kapott a Jobcenter Plus nevű munkaügyi szervezettől.

"Oké, így szerveztem. Ez a törvény ellen van? Nem hiszem, hogy a nő a központban bármit is észrevett volna az egészből. Szerdára beszéltem meg egy interjút az egyik manchesteri ügynökségnél, el is mentem, de aztán tényleg megnéztem a Rangers meccsét" - mondta a munkanélküli segélyből élő Rutherford Craig.

"Ott voltam a beszélgetésen, vagyis jogosan kértem a pénzt. A testvéremmel egy kocsmában néztük végig a mérkőzést, aztán visszajöttünk Skóciába. Nagyszerű volt" - tette hozzá a férfi, aki még nem tudja, megkapta-e az állást, amire jelentkezett.

Az ügyben megszólalt Rutherford Craig egyik barátja is. "Mennyire buta a munkaközvetítő? Mit gondolt, hová megy ez a fickó az UEFA-kupa döntőjének napján?" - tette fel a költői kérdést.

A férfi sok ismerősének eldicsekedett a csellel, állítólag sokáig tervezgette a csalást. "Kár, hogy nem a munkakeresés területén kamatoztatja a képességeit. Okos fazonnak kell lennie, ha ezt ki tudta találni" - mondta egyikük.