Pedofil papot csaltak tőrbe a rendőrök

Infostart
2008. május 20. 20:00
Elfogta a rendőrség azt az amerikai lelkészt, aki egy 13 éves kislányt próbált meg elcsábítani az interneten, ám arra nem számított, hogy valójában egy nyomozóval levelez.

A baptista egyház lelkészére csaptak le a rendőrök az Egyesült Államokbeli Texasban, amikor megpróbált találkozni azzal a 13 éves lánnyal, akivel hetek óta levelezett az interneten. Joe Barron arra azonban nem számított, hogy nem egy tinédzser, hanem egy magát annak kiadó nyomozó válaszol az üzeneteire.

Az 52 éves lelkész több mint háromszáz kilométert autózott Bryantig, hogy találkozzon a kislánnyal, ám a rendőrök út közben elfogták és rögtön vádat is emeltek ellene kiskorú elcsábítása miatt. Barron autójában a nyomozók óvszereket és egy webkamerát találtak.

Jack Graham, a 26 ezer fős prestonwoodi gyülekezet lelkipásztora a hétvégi istentiszteleten bejelentette: az egyház elfogadta Joe Barron azonnali hatályú lemondását, és úgy fogalmazott: "tudniuk kell, mennyire megdöbbentett minket, mekkora szégyent jelent számunkra ez a borzalmas tett, ez az elfogadhatatlan tett."

Joe Barron, aki egy volt a prestonwoodi gyülekezet negyven lelkésze közül, jelenleg óvadék ellenében szabadlábon van. Ha elítélik, akár 20 évet is kaphat.