Kié lesz a vagyon? Újabb fordulat a tragikus sorsú sztár ügyében

Infostart
2008. május 20. 09:15
Heath Ledger egész vagyonára a tragikusan fiatalon elhunyt sztár lánya, Matilda Rose jogosult - állítja két New York-i jogi szakértő. Ezzel újabb fordulatot vett a vita a több milliós vagyonból, amelyet a végrendeletében az ausztrál színész a szüleire és a nővérei hagyott - igaz, még a lánya születése előtt.

Elképzelhető, hogy Heath Ledger szülei és nővérei egy fillért nem kapnak a vagyonból, bár a végrendelet szerint nekik járna a több millió dollár. Az ausztrál jog szerint nem részesülhet a pénzből a 28 évesen elhunyt színész most 11 éves szerelemgyereke sem, ha az édesanyja esetleg úgy döntene, hogy megtámadja a végrendeletet.

A színész végrendelete két évvel a kislánya születése előtt készült. Ebben minden vagyonát egy trösztre hagyta, amelynek kedvezményezettjei a szülei, a nővére és két féltestvére. New York és Kalifornia állam törvényei szerint azonban Matildát "véletlenül nem lehet kisemmizni" - hangsúlyozza szakvéleményében Joanna Grossman és Mitchell Gans - mindketten a jogtudomány professzorai.

Szerintük Matilda a színész vagyonának egyedüli örököse. Egy 2003-as precedensre hivatkozva állítják ezt; abban az esetben minden vagyont az elhunyt kiskorú lánya kapott, holott az édesapja érvényes végrendeletet hagyott maga után, amelyben kizárta őt az öröklésből.

A színész szülei egyébként a végrendelet nyilvánosságra hozatala után azonnal közleményt adtak ki, amelyben megerősítették: gondoskodni fognak a kislányról. Azt nem tudni, hogy a színész egykori élettársa és gyermekének anyja, Michelle Williams megtámadta-e a végrendeletet.

Heath Ledger húszmillió dollárosra becsült vagyona egyébként nagyrészt Ausztráliában és nem az Egyesült Államokban van.